Prostreno.cz

Rybí filé s fenyklem

Opečené rybí filé s fenyklem, rajčaty a přelivem s kapary.

04.03.2015 sun
1h a 10min

30min příprava

40min vaření

573 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Začněte s fenyklem. Očištěný fenykl nakrájejte na čtvrtky a povařte 5 minut v osolené vodě.
  3. Fenykl přelijte studenou vodou, sceďte a nechte okapat.
  4. Fenykl uložte do vymazané zapékací misky a na fenykl dejte na kostičky nakrájená rajčata.
  5. Smíchejte strouhanku, sýr, podle chuti osolte, opepřete a posypte rajčaty.
  6. Vše pokapejte rozpuštěným máslem a vložte na 15 - 20 minut do trouby.
  7. Mezitím porce ryby osolte a opepřete, obalte v mouce a opečte z obou stran na olivovém oleji.
  8. Opečené ryby vyjměte z pánve a položte na horký talíř. Na pánev přidejte rybí vývar, nasekané kapary, špetku cukru a povařte 5 minut.
  9. Rybu podávejte pokapanou citronovou šťávou, s kapary a připraveným fenyklem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    155,22 g
  • Sacharidy:

    177,17 g
    • Cukry:

      26,11 g
  • Tuky:

    151,60 g
  • Vláknina:

    24,75 g

Aktivita pro spálení:

652 kcal
81

minut jízdy na kole

62

minut běhu

194

minut uklízení





Podobné recepty

Pečený pstruh se sušenými rajčaty

(18 hlasů)
40min
897 kJ

Těstoviny s tuňákem

(24 hlasů)
35min
866 kJ

Ryba se sójovou omáčkou

(17 hlasů)
40min
320 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kapary

23 kcal / 100g
B2 g
S4 g
T0,5 g

strouhanka

351 kcal / 100g
B12 g
S71 g
T5 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba