Prostreno.cz

Květák pečený s pestem

Oblíbený květák, tentokrát podle Italského receptu.

16.03.2015 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

477 kJ / 114 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Květák rozdělte na růžičky a pět minut povařte v osolené vodě, uvařený sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Na másle orestujte mouku, za stálého míchání zalijte mlékem a povařte 10 minut, občas prošlehejte.
  4. Dochuťte solí a pepřem, odstraňte z ohně a vmíchejte větší část čedaru, petrželku a pesto.
  5. Květák uložte do pekáčku, přelijte omáčkou,posypte zbývajícím čedarem a parmezánem. Pečte v troubě 20 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,64 g
  • Sacharidy:

    81,88 g
    • Cukry:

      27,01 g
  • Tuky:

    115,84 g
  • Vláknina:

    18,90 g

Aktivita pro spálení:

435 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

129

minut uklízení





Podobné recepty

Mix salát

(26 hlasů)
20min
308 kJ

Krém z červené řepy

(15 hlasů)
1h a 5min
196 kJ

Brambory zapečené se zelenými olivami

(16 hlasů)
1h a 25min
479 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák pečený s pestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba