Prostreno.cz

Vepřová panenka s ostružinovou omáčkou

Ostružiny dodají masu skvělou chuť, určitě vyzkoušejte.

24.03.2015 lanvin
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

653 kJ / 156 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku potřete olejem, osolte a opepřete podle chuti.
  2. Předehřejte troubu na teplotu 220 °C.
  3. Na sporák dejte pánev, která je vhodná i k použití v troubě a vymažte ji dvěma lžícemi oleje. Rozehřejte ji na středně vysokou teplotu a panenku orestujte, aby se zatáhla.
  4. Vezměte pánev a vložte ji celou do trouby. Nechte panenku péct do té doby, až bude všechna vytékající šťáva čirá a ne růžová – obvykle postačí asi 25 minut.
  5. Maso vyndejte a nechte 5 až 10 minut odpočinout.
  6. Do rendlíku vložte ostružiny a míchejte až k bodu varu.
  7. Přidejte jablečnou pálenku a míchejte 3 minuty.
  8. Přidejte jablečný cider, hořčici a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
  9. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s ostružinovou omáčkou, ozdobené snítkou šalvěje.

TIP:

Pokud pánev, která se hodí i do trouby, nemáte, použijte obyčejnou. Budete pak potřebovat pekáček nebo zapékací misku, kterou vymažte olejem nebo vyložte pečicím papírem. Až bude maso orestované, přendejte ho do pekáčku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    226,30 g
  • Sacharidy:

    52,09 g
    • Cukry:

      17,95 g
  • Tuky:

    96,08 g
  • Vláknina:

    26,20 g

Aktivita pro spálení:

487 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová žebírka

(17 hlasů)
1h a 50min
962 kJ

Kotlety s cibulí

(19 hlasů)
50min
860 kJ

Vepřové kotlety s broskvemi

(13 hlasů)
1h a 20min
610 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s ostružinovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba