Prostreno.cz

Velikonoční bochánek

Bochánek trochu jinak… s pomerančovou šťávou, rumem a hruškovicí.

03.04.2015 lanvin
3h a 0min

2h a 15min příprava

45min vaření

1427 kJ / 341 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Droždí smíchejte se lžící cukru, troškou mouky a vlažným mlékem. Nechte na teplém místě vykynout.
  2. Do mísy prosejte sůl a mouku, uprostřed udělejte důlek a do důlku nalijte kvásek.
  3. Přidejte změklé máslo, cukr, vejce, pomerančovou šťávu, citronovou a pomerančovou kůru, rum a hruškovici. Dřevěnou vařečkou dobře vymíchejte a na pomoučeném vále vypracujte rukama hladké těsto.
  4. Těsto nechte na teplém místě vykynout.
  5. Těsto vytvarujte do bochníku, položte na plech vyložený pečícím papírem, nebo do formy a nechte ještě 30 minut kynout.
  6. Potřete rozšlehaným žloutkem.
  7. Kostkový cukr nasekejte na menší kousky a bochánek posypte.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 45 minut. Na prvních 30 minut pečení přikryjte bochánek alobalem.

TIP:

Podle kvality mouky můžete potřebovat více mouky, případně více mléka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    152,36 g
  • Sacharidy:

    1515,24 g
    • Cukry:

      1120,65 g
  • Tuky:

    236,42 g
  • Vláknina:

    27,90 g

Aktivita pro spálení:

9118 kcal
1139

minut jízdy na kole

868

minut běhu

2721

minut uklízení





Podobné recepty

Hrušky se sýrem a pistáciemi

(21 hlasů)
50min
228 kJ

Mandarinky s jogurtem

(26 hlasů)
40min
586 kJ

Pistáciová rýže

(19 hlasů)
45min
721 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční bochánek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba