Prostreno.cz

Hrušky v dezertním víně

Voňavý, lahodný dezert z pečených hrušek, doplněný šlehačkou.

16.04.2015 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

647 kJ / 154 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Neoloupané, umyté hrušky podélně překrojte na polovinu a lžíci vyberte jádřinec.
  2. Hrušky uložte těsně vedle sebe do zapékací misky, do důlku, který vznikl po vybrání jádřince, dejte vrchovatou lžičku másla.
  3. Vanilkový lusk rozřízněte a nožem vyškrábněte dřeň.
  4. Dřeň přidejte do vína, přidejte pomerančovou kůru a promíchejte.
  5. Vínem zalijte hrušky, misku přikryjte a duste v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 - 40 minut.
  6. Vyšlehanou šlehačku s cukrem rozdělte do misek, na šlehačku položte hrušku a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,75 g
  • Sacharidy:

    170,42 g
    • Cukry:

      132,92 g
  • Tuky:

    122,01 g
  • Vláknina:

    19,50 g

Aktivita pro spálení:

264 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení





Podobné recepty

Ovocný koláč s mandlemi

(17 hlasů)
1h a 5min
1101 kJ

Piškotový dezert

(28 hlasů)
30min
1462 kJ

Koláč s jablky

(19 hlasů)
1h a 15min
747 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušky v dezertním víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba