Prostreno.cz

Hovězí maso s chilli, dušené v římském hrnci

Pomalu dušené hovězí maso – pokud máte rádi mexickou kuchyni, určitě vyzkoušejte.

16.04.2015 lanvin
4h a 25min

25min příprava

4h a 0min vaření

681 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Připravte si římský hrnec, pokud je neglazovaný nechte hrnec 20 minut celý namočený ve studené vodě, pokud je glazovaný, namočte pouze víko.
  2. V pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a na cibuli opečte ze všech stran maso.
  3. Maso dejte do římského hrnce (i s cibulkou), posypte nasekaným česnekem, chilli a solí, zalijte 150 ml vývaru a 150 ml vína, přikryjte a zvolna pečte v troubě předehřáté na 150 °C přibližně 3 - 4 hodiny.
  4. Rajčata a chilli papričku (raději bez semínek) nakrájejte, dejte do rendlíku, podlijte 50 ml vývaru, 100 ml vína, přikryjte a duste 15 minut.
  5. Škrob promíchejte se dvěma lžícemi vody, přidejte k rajčatům a vařte odkryté ještě 10 minut. Podle chuti osolte.
  6. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou omáčkou z rajčat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    269,40 g
  • Sacharidy:

    61,43 g
    • Cukry:

      19,81 g
  • Tuky:

    103,62 g
  • Vláknina:

    6,17 g

Aktivita pro spálení:

577 kcal
72

minut jízdy na kole

54

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Špíz s hovězím masem

(15 hlasů)
60min
285 kJ

Hovězí kari

(14 hlasů)
1h a 10min
869 kJ

Hovězí maso dušené se zeleninou

(8 hlasů)
1h a 55min
432 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

rajče

18 kcal / 100g
B0,83 g
S3 g
T0,63 g

škrob

381 kcal / 100g
B0,1 g
S91 g
T0,6 g

chilli

40 kcal / 100g
B1 g
S8 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s chilli, dušené v římském hrnci

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba