Prostreno.cz

Chřest s oříšky

Opravdu čerstvý chřest chutná nejlíp "jen tak", tohle je recept pro ty, kterým se nechce dělat s holandskou omáčkou.

04.05.2015 lentilka
30min

20min příprava

10min vaření

1151 kJ / 275 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte oříšky, rozinky, med a červený vinný ocet, duste 1 - 2 minuty.
  3. Pánev sundejte z ohně a dejte stranou.
  4. Ve větším hrnci povařte 5 minut v osolené vodě chřest, uvařený chřest sceďte a nechte dobře okapat.
  5. Chřest uložte na talíř, pokapejte omáčkou a posypte rozdrobeným sýrem.

TIP:

Mladý chřest nemusíte loupat, starší oloupejte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,95 g
  • Sacharidy:

    71,35 g
    • Cukry:

      47,40 g
  • Tuky:

    85,50 g
  • Vláknina:

    4,90 g

Aktivita pro spálení:

303 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

90

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí stopky

(14 hlasů)
2h a 50min
831 kJ

Brambory se třemi druhy sýra

(11 hlasů)
1h a 10min
685 kJ

Kuřecí paličky

(15 hlasů)
1h a 15min
615 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chřest s oříšky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba