Prostreno.cz

Hovězí maso dušené se šalotkou

Maso dušené na červeném víně s cibulí a rajčaty.

06.05.2015 sun
2h a 50min

20min příprava

2h a 30min vaření

793 kJ / 189 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězího maso nakrájejte na kostky velké přibližně 4 cm.
  2. Maso obalte v ochucené mouce.
  3. Na rozehřátém oleji maso postupně orestujte.
  4. V kastrolu nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájenou šalotku, nakrájený česnek a duste 5 minut, zalijte vínem, vývarem, přidejte bobkový list, ocet, oregano, orestované maso a duste, až je maso měkké.
  5. Ke konci dušení přidejte nakrájená rajčata.
  6. Podávejte posypané čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou, nejlépe s těstovinou a dušenou zeleninou.

TIP:

Na tento recept použijte jakékoli hovězí maso vhodné k dušení, délka dušení závisí na kvalitě masa.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    304,44 g
  • Sacharidy:

    407,16 g
    • Cukry:

      64,65 g
  • Tuky:

    326,25 g
  • Vláknina:

    101,38 g

Aktivita pro spálení:

911 kcal
113

minut jízdy na kole

86

minut běhu

271

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí steak s těstovinou a brokolicí

(18 hlasů)
60min
783 kJ

Mleté hovězí maso zapečené s rajčaty

(16 hlasů)
1h a 35min
639 kJ

Špíz s hovězím masem

(15 hlasů)
60min
285 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené se šalotkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba