Prostreno.cz

Hrachová polévka

Hrachová polévka, na kterou by se nemělo zapomínat, tento recept je vylepšený zeleninou.

13.05.2015 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

249 kJ / 59 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hrách den předem namočte do vody (měl by být hodně ponořený, nasaje do sebe vody opravdu dost) a nechte přes noc změknout. Ráno hrách slijte dejte do hrnce a zalijte 1.5 litrem vody.
  2. Přidejte uzené, celou cibulí, nakrájený celer a oloupanou, nakrájenou mrkev.
  3. Na mírném ohni vařte, až je vše měkké.
  4. Vyndejte cibuli (pokud vám cibule nevadí, nechte ji v polévce).
  5. Maso vyjměte a drobně nakrájejte.
  6. Polévku rozmixujte, podle potřeby osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem a prolisovaným česnekem.
  7. Podávejte s nakrájeným uzeným masem a lžíci zakysané smetany.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,83 g
  • Sacharidy:

    64,98 g
    • Cukry:

      26,60 g
  • Tuky:

    97,41 g
  • Vláknina:

    16,14 g

Aktivita pro spálení:

244 kcal
30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení





Podobné recepty

Fazolová polévka

(13 hlasů)
9h a 20min
92 kJ

Polévka z topinambur

(11 hlasů)
40min
212 kJ

Rychlý vývar s vejci

(11 hlasů)
35min
355 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba