Prostreno.cz

Špenátová frittata

Vejce, sýr a baby špenát tvoří chuťově neodolatelné trio, recept na jednoduchou večeři, nebo speciální snídaní vše v jednom!

27.05.2015 lentilka
45min

20min příprava

25min vaření

539 kJ / 128 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké teflonové pánvi nechte rozpustit máslo.
  2. Přidejte na kroužky pokrájenou cibuli a restujte 3 minuty, posypte lístky tymiánu a restujte 5 minut, pak nechte vychladnout.
  3. Metlou důkladně vyšlehejte dohromady vejce, vaječné bílky, sůl a tabasco, vmíchejte cibuli, špenát a polovinu sýra.
  4. Velkou pánev vhodnou do trouby potřete olejem, na pánev nalijte připravená vejce a vařte 3 minuty.
  5. Pak pánev dejte na 3 minuty do trouby předehřáté na 190 °C,nebo nejlépe pod gril.
  6. Pak posypte zbývajícím sýrem a dejte znovu na 3 minuty do trouby.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    122,84 g
  • Sacharidy:

    29,88 g
    • Cukry:

      7,22 g
  • Tuky:

    110,65 g
  • Vláknina:

    6,30 g

Aktivita pro spálení:

837 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

249

minut uklízení





Podobné recepty

Nadýchaná sýrová omeleta

(36 hlasů)
30min
1005 kJ

Frittata s jarní cibulkou

(36 hlasů)
40min
436 kJ

Plněná omeleta

(38 hlasů)
30min
449 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špenátová frittata

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba