Prostreno.cz

Vepřové medailonky se šalvějí

Panenka je nejjemnější kousek vepřového, je mimořádně křehká a neobsahuje prakticky žádný tuk, proto se dá skvěle upravovat jako minutka.

27.05.2015 lentilka
45min

20min příprava

25min vaření

945 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Každý kousek masa osolte, opepřete a posypte šalvěji, koření lehce přitlačte k masu, pak maso obalte v mouce.
  2. V pánvi rozehřejte máslo s olejem a maso opečte z obou stran, přibližně 4 - 5 minut z každé strany. Záleží na tloušťce medailonků.
  3. Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem.
  4. Na stejnou pánev přidejte portské, nakrájenou cibulku, přiveďte k varu a vařte za stálého míchání, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  5. Maso podávejte s omáčkou a snítkou šalvěje.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    374,84 g
  • Sacharidy:

    351,58 g
    • Cukry:

      9,94 g
  • Tuky:

    240,78 g
  • Vláknina:

    105,50 g

Aktivita pro spálení:

1234 kcal
154

minut jízdy na kole

117

minut běhu

368

minut uklízení





Podobné recepty

Špízy na japonský způsob

(16 hlasů)
1h a 10min
221 kJ

Vepřové kotlety s medovou marinádou

(19 hlasů)
1h a 15min
654 kJ

Brambory zapečené s mletým masem

(18 hlasů)
1h a 10min
542 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vepřová panenka

143 kcal / 100g
B22 g
S0 g
T3 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky se šalvějí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba