Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky na meruňkách

Kuřecí maso s kompotovanými meruňkami, zvláštní, ale skvělá kombinace.

25.06.2015 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

597 kJ / 142 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Meruňky sceďte,šťávu dejte stranou
  2. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte kuřecí čtvrtky, které opečte do zlatova.
  3. 150 ml šťávy z meruněk a 100 ml vody zahřejte v rendlíku a ve šťávě důkladně rozmíchejte sypký kuřecí vývar.
  4. Kuřecí čtvrtky uložte do zapékací misky, přelijte připravenou šťávou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 - 45 minut.
  5. Před dopečením přidejte k masu meruňky.
  6. Podávejte s rýží posypané zelenou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,26 g
  • Sacharidy:

    77,82 g
    • Cukry:

      42,00 g
  • Tuky:

    110,10 g
  • Vláknina:

    12,50 g

Aktivita pro spálení:

561 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Kuře s žampiony

(19 hlasů)
1h a 20min
830 kJ

Kuřecí paličky

(15 hlasů)
1h a 15min
615 kJ

Kuřecí plátky s artyčoky

(16 hlasů)
1h a 5min
686 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky na meruňkách

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba