Prostreno.cz

Kachní prsa s borůvkami

Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit jako minutku, nejlépe v kombinaci s ovocem.

26.06.2015 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

1142 kJ / 272 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsou nařízněte ostrým nožem rovnoběžnými řezy.
  2. Maso opečte v pánvi vymazané olejem nejdříve kůží dolů, přibližně 5 minut, poté prsa na pánvi obraťte kůží nahoru a restujte dalších 5 minut.
  3. Osolte, opepřete a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Před podáváním kachní prsa zabalte do alobalu nechte odpočívat při pokojové teplotě.
  4. V pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte koňak, borůvky a poduste 10 minut.
  5. Maso podávejte nakrájené na plátky.

TIP:

Místo koňaku použijte Portské víno.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,27 g
  • Sacharidy:

    25,11 g
    • Cukry:

      13,62 g
  • Tuky:

    84,80 g
  • Vláknina:

    4,50 g

Aktivita pro spálení:

273 kcal
34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

81

minut uklízení





Podobné recepty

Kuře s žampiony

(19 hlasů)
1h a 20min
830 kJ

Kuřecí paličky

(15 hlasů)
1h a 15min
615 kJ

Kuřecí plátky s artyčoky

(16 hlasů)
1h a 5min
686 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vaječná frittata se slaninou

30min
(19 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s borůvkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba