Prostreno.cz

Domácí kečup

Pokud máte na zahradě úrodu rajčat, připravte si skvělý domácí kečup.

24.07.2015 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

522 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pokrájená rajčata a nahrubo nasekanou cibuli dejte do kastrolu, nebo hrnce s těžkým dnem a vařte na mírném ohni 15 minut Pak přidejte cukr a sůl.
  2. Hřebíček, nové koření a pepř zabalte do gázy a převažte provázkem, přidejte do hrnce.
  3. Vařte zvolna, až se rajčata rozvaří, pak je propasírujte přes síto.
  4. K rajčatům vmíchejte ocet a kajenský pepř.
  5. Horkou omáčku nalijte do sterilizovaných lahví a uzavřete víčky. Aby jste měli jistotu, že víčka „chytly“ sterilujte 10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    140,88 g
  • Sacharidy:

    3258,42 g
    • Cukry:

      2186,30 g
  • Tuky:

    352,30 g
  • Vláknina:

    581,52 g

Aktivita pro spálení:

1679 kcal
209

minut jízdy na kole

159

minut běhu

501

minut uklízení





Podobné recepty

Nakládané červené papriky

(9 hlasů)
30min
321 kJ

Džem z mochyně

(12 hlasů)
60min
386 kJ

Rajčatový chilli džem

(12 hlasů)
60min
539 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí kečup

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba