Prostreno.cz

Džem z mochyně

Džem se zeleným čajem a zázvorem.

21.07.2014 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

386 kJ / 92 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mochyni překrojte napůl, dejte do hrnce, přidejte oloupanou, na kostičky nakrájenou hrušku, cukr, citrónovou šťávu a vodu, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte, až se mochně rozvaří. Nechte v chladu do druhého dne.
  2. Druhý den přiveďte směs k varu, přidejte citrónovou kůru, zázvor a zelený čaj.
  3. Vařte, až začne směs houstnout, často míchejte.
  4. Naplňte do horkých, sterilizovaných skleniček, uzavřete víčky a sterilujte 10 minut.

TIP:

Mochyně peruánská (Physalis peruviana) pochází z čeledi lilkovitých a je úzce příbuzná lilku, rajčatům nebo také bramborám. Plodí hladké bobule uzavřené v papírově tenkých žebrovaných kališích, které není vhodné odstraňovat až do doby spotřeby. Bobule připomínají miniaturní žlutá rajčata a obsahují sladkokyselou dužinu, v níž se nachází velké množství malých a měkkých jedlých zrníček.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,84 g
  • Sacharidy:

    329,18 g
    • Cukry:

      275,32 g
  • Tuky:

    3,89 g
  • Vláknina:

    21,45 g

Aktivita pro spálení:

620 kcal
77

minut jízdy na kole

59

minut běhu

185

minut uklízení





Podobné recepty

Broskvovo-meruňkový džem

(13 hlasů)
30min
773 kJ

Malinový džem

(15 hlasů)
30min
773 kJ

Jablečné želé

(12 hlasů)
25min
707 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Džem z mochyně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba