Prostreno.cz

Jeřabinový likér

Buďte trpěliví, čím déle se nechá likér stát, tím lépe chutná.

30.07.2015 lentilka
40min

40min příprava

0min vaření

878 kJ / 209 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bobule důkladně opláchněte, vyberte špatné plody, stonky a nečistoty.
  2. Jeřabiny promíchejte důkladně s cukrem, přidejte nakrájený pomeranč, bez kůry (pokud by jste chtěli použít pomeranč s kůrou,je třeba z kůry důkladně odstranit bílou dužinu), koření a plátky zázvoru, vše nasypte do skleněné nádoby, zalijte alkoholem, dobře uzavřete víčkem a uložte na temné místo na 1-2 měsíce.
  3. Likér přefiltrujte přes filtr na kávu, nebo plátýnko, podle potřeby můžete dolít převařenou vodou a přidat pár kuliček rozmačkaného (mraženého) černého rybízu.

TIP:

Použijte nejlépe jeřabiny, které několikrát přešel mráz,můžete taky nejdřív svařit cukr s vodou a jeřabiny promíchat s tímto sirupem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,26 g
  • Sacharidy:

    1746,30 g
    • Cukry:

      588,90 g
  • Tuky:

    305,30 g
  • Vláknina:

    632,30 g

Aktivita pro spálení:

8690 kcal
1086

minut jízdy na kole

827

minut běhu

2594

minut uklízení





Podobné recepty

Bezová šťáva

(17 hlasů)
30min
532 kJ

Bublinky s rebarborou

(12 hlasů)
30min
169 kJ

Šťáva z černého bezu

(14 hlasů)
4h a 35min
563 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

Avatar
Avatar andrea.durinova@centrum.cz
19.11.2020
Avatar verrca
24.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

skořice

247 kcal / 100g
B3 g
S80 g
T1 g

hřebíček

274 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g

jeřabiny

50 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0,3 g

sušený zázvor

335 kcal / 100g
B3 g
S71 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jeřabinový likér

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba