Prostreno.cz

Omáčka z Portského vína

Velmi snadná omáčka z portského vína je natolik univerzální, že ji můžete podávat k jakémkoli druhu masa i k rybám.

14.08.2015 Mikeš
55min

15min příprava

40min vaření

603 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte všechny suroviny kromě másla, solí a pepře.
  2. Vařte na velmi mírném ohni, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  3. Sundejte z ohně a do omáčky vmíchejte nakrájené, studené máslo. Podle chuti osolte a opepřete.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,81 g
  • Sacharidy:

    23,43 g
    • Cukry:

      0,97 g
  • Tuky:

    73,85 g
  • Vláknina:

    1,00 g

Aktivita pro spálení:

291 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní dip s rajčaty a slaninou

(22 hlasů)
40min
1137 kJ

Medová grilovací omáčka

(15 hlasů)
30min
732 kJ

Brusinkové chutney

(16 hlasů)
30min
671 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Omáčka z Portského vína

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba