Prostreno.cz

Dušené maso s kari omáčkou

Pro přípravu tohoto receptu můžete použít jakýkoli druh masa, záleží na vaši chuti.

18.08.2015 lanvin
1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

466 kJ / 111 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na kostky, česnek nakrájejte na plátky, cibuli nakrájejte na tenké plátky, maso nakrájejte na větší kostky, na 3 lžících oleje vše orestujte.
  2. Přidejte 750 ml vývaru a vařte přibližně 45 minut až 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Záleží, jaký druh masa použijete.
  3. Mouku promíchejte s kari kořením.
  4. Na 2 lžících oleje a 1 lžíci másla připravte jíšku z hladké mouky, zalijte 250 ml vývaru a prošlehejte, aby v jíšce nebyly hrudky.
  5. K měkkému masu přidejte dobře omyté, na silné plátky nakrájené brambory, připravenou jíšku, lžičku medu a vařte, až změknou brambory. Podle potřeby dochuťte solí.
  6. Nejvhodnější příloha je rýže.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    276,90 g
  • Sacharidy:

    190,70 g
    • Cukry:

      18,32 g
  • Tuky:

    138,11 g
  • Vláknina:

    16,47 g

Aktivita pro spálení:

572 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

170

minut uklízení





Podobné recepty

Těstoviny s kuřecím masem a sladkou bramborou

(24 hlasů)
1h a 15min
918 kJ

Kuřecí křidélka se zeleninovým salátem

(18 hlasů)
1h a 5min
661 kJ

Česnekové kuřecí kousky

(14 hlasů)
1h a 15min
705 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené maso s kari omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba