Prostreno.cz

Lilkové rolky

Klasický recept italské kuchyně.

26.08.2015 sun
1h a 25min

40min příprava

45min vaření

688 kJ / 164 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte podélně na přibližně centimetrové plátky, rozložte je na utěrku, nebo pokud máte větší cedník, dejte plátky do cedníku a posypte je solí.
  2. Nechte stát 15 minut, pak plátky opláchněte a osušte.
  3. Předehřejte troubu na 190 °C. Plech vytřete olejem.
  4. Plátky lilku potřete olejem a uložte je na připravený plech. Pečte 4 až 5 minut na každé straně. Nechte vychladnout.
  5. Na dno mělké zapékací misky rozetřete osolený rajčatový protlak smíchaný s prolisovaným česnekem.
  6. Ve středně velké míse smíchejte sýr ricotta, parmezán, bazalku, rozmarýn, 1/4 lžičky soli a ¼ lžičky pepře.
  7. Na každý plátek dejte rovnou lžíci náplně, lžičku strouhaného sýra a plátek srolujte.
  8. Rolky pokládejte do zapékací misky na rajčatový protlak.
  9. Pokud vám zbyl strouhaný sýr, rolky posypte sýrem. Pečte přibližně 35 minut.
  10. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

TIP:

Fontina je italský polotvrdý sýr vyráběný z nepasterizovaného kravského mléka. Má jemnou uzenou příchuť, trošku i po ořeších.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    89,88 g
  • Sacharidy:

    50,10 g
    • Cukry:

      15,42 g
  • Tuky:

    156,41 g
  • Vláknina:

    18,96 g

Aktivita pro spálení:

337 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Lilek s kuskusem

(14 hlasů)
45min
314 kJ

Lilek plněný houbami

(11 hlasů)
55min
267 kJ

Plněný lilek

(4 hlasů)
1h a 40min
439 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g

špenátový protlak

23 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilkové rolky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba