Prostreno.cz

Lilek plněný houbami

Letní oběd z lilku a hub.

10.09.2012 lanvin
55min

30min příprava

25min vaření

267 kJ / 63 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilky podélně rozřízněte, dužninu vydlabejte, vnitřky osolte a nechte 15 minut na sítku, až pustí vodu, pak opláchněte vodou a osušte.
  2. Na oleji nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte pokrájené houby nebo žampióny a orestujte je.
  3. Přidejte na kousky nakrájená rajčata (rajčata můžete oloupat), nasekanou dužninu z lilků, podle chuti osolte, opepřete a duste.
  4. Po 10 minutách přidejte strouhanku, vmíchejte vejce a směsí naplňte lilky.
  5. Dejte do vymazané zapékací misky, trošku podlijte vodou a zapékejte přibližně 25 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,18 g
  • Sacharidy:

    125,51 g
    • Cukry:

      49,05 g
  • Tuky:

    83,32 g
  • Vláknina:

    34,80 g

Aktivita pro spálení:

173 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení





Podobné recepty

Plněný baklažán

(12 hlasů)
1h a 5min
672 kJ

Lilek s kuskusem

(14 hlasů)
45min
314 kJ

Lilek s čokoládou

(13 hlasů)
25min
831 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba