Prostreno.cz

Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh s pikantní bylinkovou salsou.

26.08.2015 sun
60min

25min příprava

35min vaření

732 kJ / 174 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hmoždíři zpracujte ančovičky a česnek na pastu.
  2. Ve velké míse smíchejte pastu s jemně nasekanou šalotkou, petrželkou, mátou, zelenou cibulkou, citrónovou kůrou a šťávou, hořčicí, octem a chilli, pomalu při míchání přidávejte olej, solit nemusíte, ančovičky jsou slané.
  3. Každou rybu na kůži několikrát nařízněte, ryby potřete olivovým olejem, osolte a opepřete.
  4. Ryby grilujte na jedné straně 10 - 15 minut, pak ryby otočte a grilujte dalších 10 až 15 minut, podle velikosti ryby i více.
  5. Grilované ryby potřete bylinkovou salsou a hned podávejte.

TIP:

Místo ančoviček, použijte sardelovou pastu. SALSA je španělský a italský výraz označující obecně omáčku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    137,74 g
  • Sacharidy:

    98,06 g
    • Cukry:

      19,84 g
  • Tuky:

    244,66 g
  • Vláknina:

    30,84 g

Aktivita pro spálení:

1569 kcal
196

minut jízdy na kole

149

minut běhu

468

minut uklízení





Podobné recepty

Mořský vlk se zeleninou

(14 hlasů)
1h a 20min
547 kJ

Rybí kari s houbami

(28 hlasů)
45min
604 kJ

Tilapie na oreganu

(20 hlasů)
40min
678 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilovaný pstruh

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba