Prostreno.cz

Rybí kari s houbami

Jemně kořeněná variace na thajskou kuchyni se zelenou kari pastou, kokosovým mlékem a žampiony.

17.04.2015 sun
45min

20min příprava

25min vaření

604 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Wok rozehřejte na střední teplotu, přidejte 1 lžíci oleje a houby nakrájené na silnější plátky, za stálého míchání restujte 2 až 3 minuty.
  2. Orestované houby vyndejte děrovanou lžíci na talíř a přikryjte je, třeba alobalem.
  3. Přidejte zbývající olej, nakrájenou cibuli a lístky koriandru, za stálého míchání restujte 2 minuty.
  4. Přidejte kari pastu a promíchejte.
  5. Vmíchejte kokosové mléko, vodu a vařte 5 minut.
  6. Přidejte houby, ryby nakrájené na 5 cm kostky a duste 5 minut.
  7. Smíchejte rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a za stálého míchání přidejte do kari, vařte další 3 minuty, nakonec vmíchejte na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku.
  8. Podávejte s rýži a klínky limetky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    170,72 g
  • Sacharidy:

    436,95 g
    • Cukry:

      47,95 g
  • Tuky:

    199,60 g
  • Vláknina:

    28,80 g

Aktivita pro spálení:

1036 kcal
129

minut jízdy na kole

98

minut běhu

309

minut uklízení





Podobné recepty

Špagety s uzeným lososem

(23 hlasů)
35min
1283 kJ

Placičky s lososem

(18 hlasů)
55min
653 kJ

Pražma se špenátem a rukolou

(13 hlasů)
50min
292 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí kari s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba