Prostreno.cz

Bylinkový chléb

Italský voňavý chléb s bylinkami.

16.09.2015 Mikeš
3h a 10min

2h a 30min příprava

40min vaření

1115 kJ / 266 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mouku a sůl prosejte do velké mísy, uprostřed vytvořte důlek, přidejte med, droždí a vlažnou vodu.
  2. Důkladně promíchejte a připravte těsto.
  3. Těsto vložte do olejem vymazané misky a potřete ho olejem, přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
  4. Vykynuté těsto znovu propracujte a vytvořte jeden, nebo dva menší bochníky.
  5. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami.
  6. Těsto důkladně potřete připraveným olejem a nechte znovu vykynout.
  7. Po vykynutí na několika místech (přibližně 5 cm od sebe) bylinky zatlačte prstem do těsta, při pečení vzniknou v chlebu „dolíčky“.
  8. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte přibližně 35 - 40 minut.
  9. Upečený chléb jemně potřete olejem s bylinkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,76 g
  • Sacharidy:

    742,28 g
    • Cukry:

      20,86 g
  • Tuky:

    135,60 g
  • Vláknina:

    53,87 g

Aktivita pro spálení:

4665 kcal
583

minut jízdy na kole

444

minut běhu

1392

minut uklízení





Podobné recepty

Chléb se lněným semínkem

(20 hlasů)
1h a 10min
1016 kJ

Domácí chléb

(17 hlasů)
10h a 45min
994 kJ

Křupavý chléb

(24 hlasů)
3h a 15min
965 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bylinkový chléb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba