Prostreno.cz

Chléb se lněným semínkem

Nekynutý chleba s jedlou sodou a lněným semínkem.

19.05.2014 Mikeš
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

1016 kJ / 242 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké míse vymíchejte hladkou mouku, celozrnnou mouku, lněné semínko, jedlou sodu, sůl a cukr.
  3. V jiné míse smíchejte jogurt a vejce a směs přidejte k mouce. Na pomoučeném válu důkladně vypracujte, pokud je potřeba, přidejte mouku.
  4. Z těsta vytvarujte bochník, bochník položte na plech vyložený pečícím papírem, na povrchu chleba vytvořte ostrým nožem velké X. Pečte přibližně 40 - 50 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    149,88 g
  • Sacharidy:

    685,43 g
    • Cukry:

      23,85 g
  • Tuky:

    79,16 g
  • Vláknina:

    37,65 g

Aktivita pro spálení:

423 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

126

minut uklízení





Podobné recepty

Chléb s avokádem

(18 hlasů)
20min
861 kJ

Otrubový chléb

(17 hlasů)
1h a 20min
1022 kJ

Mrkvový chléb

(15 hlasů)
1h a 20min
1109 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

bílý jogurt

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

celozrnná mouka

340 kcal / 100g
B13 g
S72 g
T2 g

lněná semínka

534 kcal / 100g
B18 g
S28 g
T42 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chléb se lněným semínkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba