Prostreno.cz

Domácí chléb

Kdo by nemiloval vůni čerstvě upečeného chleba, čerstvý a křupavý je totiž naprostá delikatesa.

15.10.2014 sun
10h a 45min

10h a 0min příprava

45min vaření

994 kJ / 237 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do velké mísy s víkem nalijte vlažnou vodu.
  2. Přidejte sůl, mouku, droždí a vařečkou promíchejte, až se vše spojí, nádobu přikryjte víkem, ale ne hermeticky.
  3. Nechte kynout dvě hodiny.
  4. Po asi dvou hodinách dejte misku do chladu a nechte v chladu přes noc.
  5. Další den těsto na pomoučené ploše prohněťte a vytvarujte bochník, vložte do formy a nechte kynout 40 minut.
  6. Bochník na povrchu ostrým nožem na několika místech nařízněte a potřete osolenou vodou. Pečte v troubě předehřáté na 235 °C přibližně 45 minut, hodně záleží, jak peče vaše trouba. Na prvních 30 minut přikryjte chléb volně alobalem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    275,00 g
  • Sacharidy:

    1265,00 g
    • Cukry:

      0 g
  • Tuky:

    18,75 g
  • Vláknina:

    90,00 g

Aktivita pro spálení:

6727 kcal
840

minut jízdy na kole

640

minut běhu

2008

minut uklízení





Podobné recepty

Focaccia se šalvejí a česnekem

(14 hlasů)
3h a 15min
1637 kJ

Housky se sušenými rajčaty a sýrem

(17 hlasů)
45min
824 kJ

Bramborový chléb

(19 hlasů)
3h a 0min
811 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí chléb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba