Prostreno.cz

Květák se sýrovým přelivem

Květák nemusí být vždy jen smažený, vyzkoušejte květák se skvělou sýrovou omáčkou.

16.10.2015 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

894 kJ / 213 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku na mírném ohni nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájenou šalotku a restujte za stálého míchání 1 až 2 minuty.
  2. Přidejte víno, sůl, pepř, muškátový oříšek, tymián a vařte asi 4 minuty. Posypte moukou a dobře vymíchejte.
  3. Postupně za stálého šlehání přidávejte smetanu a vařte přibližně 5 minut.
  4. Do omáčky vmíchejte sýr a nechte sýr rozpustit, už nevařte.
  5. Květák uvařte vcelku v osolené vodě, dávejte pozor, aby se květák nerozvařil.
  6. Scezený květák položte na servírovací mísu, přelijte omáčkou, hustě posypte petrželkou, oříšky a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,99 g
  • Sacharidy:

    87,72 g
    • Cukry:

      26,34 g
  • Tuky:

    154,66 g
  • Vláknina:

    18,73 g

Aktivita pro spálení:

520 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

155

minut uklízení





Podobné recepty

Opékaný květák

(8 hlasů)
50min
1297 kJ

Květák se sýrem

(12 hlasů)
40min
446 kJ

Brokolicové placičky

(13 hlasů)
50min
714 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák se sýrovým přelivem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba