Prostreno.cz

Opékaný květák

Květák v sýrové omáčce.

09.02.2014 sun
50min

20min příprava

30min vaření

1297 kJ / 309 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák uvařte v osolené vodě s citrónovou šťávou, hlídejte, aby květák nebyl příliš měkký.
  2. Květák opatrně vyndejte a nechte důkladně okapat.
  3. Pak květák opatrně opečte ze všech stran na másle ve kterém nejdříve rozmíchejte špetku muškátového oříšku a špetku hrubě mletého pepře.
  4. Omáčka: mouku krátce osmahněte na másle, přidejte mléko, smetanu a za stálého míchání uvařte bešamel, do kterého přidejte jemně strouhaný sýr.
  5. Jakmile se sýr v bešamelu rozpustí, ihned omáčku nalijte na připravený květák.
  6. Posypte nasekanou petrželkou, oříšky a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,47 g
  • Sacharidy:

    61,51 g
    • Cukry:

      16,82 g
  • Tuky:

    265,72 g
  • Vláknina:

    9,00 g

Aktivita pro spálení:

483 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

144

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborové karbanátky

(8 hlasů)
35min
471 kJ

Cizrna na špenátu

(11 hlasů)
45min
602 kJ

Smažená zelenina

(15 hlasů)
40min
487 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar verrca
22.05.2016
Avatar Anonym
12.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Opékaný květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba