Prostreno.cz

Žampionová krémová polévka

Výborná, sytá houbová polévka, kterou si můžete připravit, i když zrovna venku houby nerostou.

05.11.2015 lentilka
50min

15min příprava

35min vaření

384 kJ / 91 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte.
  2. Cibuli oloupejte a jemně nasekejte.
  3. Na oleji nechte cibuli zesklovatět, přidejte houby a za stálého míchání restujte ještě asi 5 minut.
  4. Přilijte vývar a v nezakrytém hrnci vařte 15 minut.
  5. Ve smetaně rozmíchejte mouku a vlijte do polévky.
  6. Polévku ochuťte tymiánem, pepřem a vařte ještě 10 minut až polévka zhoustne.
  7. Polévku před podáváním hustě posypte pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,15 g
  • Sacharidy:

    105,66 g
    • Cukry:

      19,14 g
  • Tuky:

    141,26 g
  • Vláknina:

    10,73 g

Aktivita pro spálení:

314 kcal
39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní bramborovo květáková polévka

(24 hlasů)
45min
197 kJ

Cuketová polévka

(15 hlasů)
40min
75 kJ

Brokolicová polévka s nivou

(18 hlasů)
40min
844 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žampionová krémová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba