Prostreno.cz

Jehněčí satay

Jehněčí marinované kostky s omáčkou satay.

23.11.2015 Mikeš
6h a 35min

6h a 25min příprava

10min vaření

1023 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na stejně velké kostky.
  2. Ingredience na marinádu promíchejte v mělké misce, přidejte maso, důkladně promíchejte a marinujte 6 - 8 hodin.
  3. Marinované maso navlečte na kovové špejle (nebo na bambusové).
  4. Na středně předehřátém grilu, nebo grilovací pánvi grilujte 8 - 10 minut, často otáčejte.
  5. Maso podle chuti osolte až po grilování (pokud je to třeba).
  6. Připravte si omáčku k podávání smícháním satay omáčky, sladké chilli omáčky a koriandru.

TIP:

Satay omáčka na bázi arašídů se podává k špízům Satay, které jsou vyrobeny z pikantně marinovaných kousků masa, ryb nebo drůbeže. Také může také být zředěna vodou nebo kokosovým mlékem ,omáčku koupíte v supermarketech.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    161,44 g
  • Sacharidy:

    35,86 g
    • Cukry:

      17,28 g
  • Tuky:

    203,88 g
  • Vláknina:

    5,91 g

Aktivita pro spálení:

652 kcal
81

minut jízdy na kole

62

minut běhu

194

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
833 kJ

Pikantní jehněčí kotletky

(13 hlasů)
35min
996 kJ

Dušené jehněčí koleno

(10 hlasů)
2h a 20min
1211 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Worcestrová omáčka

78 kcal / 100g
B1 g
S15 g
T0,25 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

omáčka chilli

30 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí satay

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba