Prostreno.cz

Mečoun s petrželovým „pestem“

Jednoduchý recept na přípravu mečouna, dochuceného petrželovým pestem s ořechy.

07.01.2016 lentilka
50min

25min příprava

25min vaření

1394 kJ / 333 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V mixéru, nebo robotu krátce promixujte vlašské ořechy, parmezán, petržel, Marmite a česnek.
  2. Postupně přilévejte olej a mixujte, až se vše spojí.
  3. Porce mečouna uložte na plech vyložený pečícím papírem, jemně osolte a na každou porci dejte lžíci připraveného „pesta“.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 15 - 20 minut, podle velikosti steaku.
  5. Podávejte s dušenou zeleninou.

TIP:

Pomazánku Marmite dostanete koupit v Tescu. Typicky hnědo černá pomazánka se vyrábí z kvasnicového extraktu, do kterého se přidávají výtažky ze zeleniny a sůl. Právě díky kvasnicím má Marmite velmi vysoký podíl vitaminu B a je oblíbená především mezi lidmi vyznávající zdravý životní styl, u těch, kteří absolvují redukční diety a také mezi vegetariány. Chutí je podobná tradičnímu dochucovadlu polévek a omáček.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    170,71 g
  • Sacharidy:

    16,93 g
    • Cukry:

      2,85 g
  • Tuky:

    295,76 g
  • Vláknina:

    5,48 g

Aktivita pro spálení:

842 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

251

minut uklízení





Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
659 kJ

Grilovaná ryba s pomerančem

(17 hlasů)
45min
845 kJ

Rybí filé na mandlích

(20 hlasů)
35min
1000 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mečoun s petrželovým „pestem“

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba