Prostreno.cz

Mořský vlk pečený v troubě

Skvělá, zdravá ryba pečená v pečícím papíru.

18.02.2016 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

316 kJ / 75 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V misce prošlehejte metličkou olej s rozpuštěným máslem.
  3. Očištěné, omyté ryby osolte,opepřete(i zevnitř), do ryby vložte 2 snítky tymiánu a 2 plátky citronu.
  4. Každou rybu zvlášť položte na pečící papír a potřete ji olejem smíchaným s máslem.
  5. Na každou rybu položte 4 plátky rajčat, 2 snítky tymiánu a rybu zabalte. Pečte v troubě přibližně 20 minut.
  6. Každou rybu podávejte s polovinou citrónu.

TIP:

U nás patří mořský vlk mezi jedny z nejlepších a nejoblíbenějších mořských ryb. Jeho bílé, velmi jemné a aromatické maso obsahuje malé množství kostí. Nejlépe je vybírat velikost ryby zhruba kolem jednoho kilogramu, takový je prý nejchutnější. Cena mořského vlka se pohybuje kolem 250 až 350 korun za kilogram.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    212,48 g
  • Sacharidy:

    65,68 g
    • Cukry:

      22,64 g
  • Tuky:

    71,42 g
  • Vláknina:

    21,10 g

Aktivita pro spálení:

416 kcal
52

minut jízdy na kole

39

minut běhu

124

minut uklízení





Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
659 kJ

Grilovaná ryba s pomerančem

(17 hlasů)
45min
845 kJ

Fettuccine s cuketou

(24 hlasů)
55min
841 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rajče

18 kcal / 100g
B0,83 g
S3 g
T0,63 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk pečený v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba