Prostreno.cz

Dušená červená řepa

Dušená červená řepa jako skvělá příloha nejen k masu, ale třeba k americkým bramborám.

10.03.2016 Mikeš
60min

15min příprava

45min vaření

234 kJ / 55 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou řepu nakrájejte na kousky.
  2. Oloupanou cibuli jemně nakrájejte. Ve velké pánvi na oleji nechte cibuli zesklovatět.
  3. K cibuli přidejte pokrájenou řepu, půl kostky zeleninového vývaru, balsamico, tymián a zalijte vodou. Duste 15 minut, nebo až je řepa měkká.
  4. K řepě vmíchejte jahodové želé, nasekané kapary, dochuťte podle potřeby solí, pepřem a majoránkou.
  5. Můžete zjemnit smetanou.
  6. Podávejte posypané pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,03 g
  • Sacharidy:

    153,94 g
    • Cukry:

      84,85 g
  • Tuky:

    69,34 g
  • Vláknina:

    36,10 g

Aktivita pro spálení:

215 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory s paprikou

(22 hlasů)
45min
325 kJ

Pikantní marinovaná mrkev

(20 hlasů)
1h a 20min
154 kJ

Dušená dýně s tymiánem

(10 hlasů)
60min
407 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená červená řepa

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba