Prostreno.cz

Kopřivový špenát

Na jaře klidně vyměňte špenát za kopřivy.

15.03.2016 lentilka
35min

20min příprava

15min vaření

487 kJ / 116 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánvi s máslem a olejem nechte zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli, přisypte mouku a minutu míchejte.
  2. Přidejte spařené listy kopřiv, prolisované stroužky česneku a vše poduste 10 minut.
  3. Před dokončením přidejte celé vejce, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Chuť kopřivového špenátu můžete zjemnit šlehačkou.
  5. Podávejte s vařenými vejci.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,85 g
  • Sacharidy:

    84,56 g
    • Cukry:

      10,15 g
  • Tuky:

    102,37 g
  • Vláknina:

    10,07 g

Aktivita pro spálení:

385 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Lilek plněný mletým masem

(14 hlasů)
1h a 5min
532 kJ

Bramborové krokety

(15 hlasů)
1h a 15min
603 kJ

Brambory zapečené s uzeným sýrem

(9 hlasů)
1h a 15min
602 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kopřivový špenát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba