Prostreno.cz

Květák zapečený s těstovinou

Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je to skvělá kombinace.

17.03.2016 sun
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

1025 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na růžičky a povařte 3 minuty v osolené vodě, povařený květák sceďte a v cedníku přelijte studenou vodou.
  2. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a nakrájený celer.
  3. Mezitím uvařte v osolené vodě těstoviny, vařte přibližně 12 - 15 minut podle druhu použité těstoviny. Těstoviny nesmí být převařené, ale uvařené al dente.
  4. Ve velké míse promíchejte vejce, smetanu, hořčici a cibuli s celerem.
  5. Přidejte květák, scezené těstoviny, oříšky, strouhaný sýr a podle chuti osolte a opepřete.
  6. Směs nalijte do zapékací misky.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 35 minut.

TIP:

Al dente je italský termín, který se používá k označení těstovin, občas také rýže nebo fazolí, které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    113,84 g
  • Sacharidy:

    230,81 g
    • Cukry:

      25,36 g
  • Tuky:

    213,52 g
  • Vláknina:

    17,20 g

Aktivita pro spálení:

559 kcal
69

minut jízdy na kole

53

minut běhu

166

minut uklízení





Podobné recepty

Květák pečený s pestem

(19 hlasů)
55min
477 kJ

Květák pečený v troubě

(17 hlasů)
40min
1315 kJ

Pikantní bramborovo květáková polévka

(24 hlasů)
45min
197 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g

těstoviny

371 kcal / 100g
B13 g
S74 g
T1 g

lískové ořechy

628 kcal / 100g
B14 g
S16 g
T60 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený s těstovinou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba