Prostreno.cz

Hovězí guláš

Správný guláš se neobejde bez většího množství cibule.

13.04.2016 lanvin
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

633 kJ / 151 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej a nakrájenou cibuli restujte tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu.
  2. Přidejte mletou papriku, promíchejte, přidejte na větší kostky nakrájené maso, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem, přidejte majoránku, kostku bujonu a zalijte horkou vodou.
  3. Snižte plamen a zakryté maso zvolna duste, jen aby šťáva takzvaně probublávala.
  4. Najemno nastrouhaná brambora se rozvaří a zahustí šťávu přibližně za dvacet minut, přidejte ji tedy ve chvíli, kdy je maso už téměř měkké.
  5. Zdá-li se vám přesto šťáva málo hustá, můžete ji zahustit instantní jíškou.

TIP:

Do hotového guláše můžete přidat lisovaný česnek, nebo pokrájenou chilli papričku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    174,60 g
  • Sacharidy:

    95,66 g
    • Cukry:

      27,99 g
  • Tuky:

    98,76 g
  • Vláknina:

    18,35 g

Aktivita pro spálení:

707 kcal
88

minut jízdy na kole

67

minut běhu

211

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené hovězí s voňavou kari pastou

(14 hlasů)
1h a 20min
470 kJ

Pečená hovězí loupaná plec

(16 hlasů)
4h a 0min
767 kJ

Hovězí nudličky s fazolkami

(14 hlasů)
60min
797 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba