Prostreno.cz

Vepřová kýta v bylinkách

Pečeně s jemnou rovnováhou tymiánu, petrželky, medu a zázvoru.

21.04.2016 lanvin
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

611 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V malém rendlíku na mírném ohni smíchejte dohromady med, sůl, pepř, máslo, nastrouhaný zázvor a nasekané byliny.
  3. Směs vetřete důkladně do masa.
  4. Maso vložte do pekáčku, podlijte vývarem, přidejte zbytek medové směsi a pečte přikryté 1hodinu 15 minut.
  5. Pak maso dopečte odkryté.
  6. Nakrájejte na plátky a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    308,16 g
  • Sacharidy:

    104,34 g
    • Cukry:

      63,50 g
  • Tuky:

    114,33 g
  • Vláknina:

    12,15 g

Aktivita pro spálení:

404 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné mleté maso

(32 hlasů)
1h a 15min
819 kJ

Medové plátky vepřové krkovice

(14 hlasů)
1h a 15min
1137 kJ

Vepřové kotlety se sýrovou pastou

(10 hlasů)
45min
1250 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

Čerstvý tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

Strouhaný zázvor

80 kcal / 100g
B1 g
S17 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová kýta v bylinkách

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba