Prostreno.cz

Polévka z rebarbory

Osvěžující polévka s vůni vanilky a badyánu.

21.04.2016 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

521 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na malé kousky.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte rebarboru a polovinu cukru.
  3. Přidejte skořici, badyán a překrojený vanilkový lusk.
  4. Rebarboru uvařte do měkka. Občas zamíchejte.
  5. Dochuťte podle potřeby zbývajícím cukrem.
  6. Polévku nechte vychladnout.
  7. Vyndejte badyán, skořici a vanilkový lusk.
  8. Polévku můžete podávat chlazenou i teplou.
  9. Podávejte se snítkou meduňky.
  10. Můžete podávat s vanilkovým tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým jogurtem, nebo vanilkovou zmrzlinou.

TIP:

Vychlazené můžete podávat klidně jako dezert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,06 g
  • Sacharidy:

    537,00 g
    • Cukry:

      176,00 g
  • Tuky:

    80,15 g
  • Vláknina:

    147,50 g

Aktivita pro spálení:

759 kcal
94

minut jízdy na kole

72

minut běhu

226

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborová polévka s křenem

(20 hlasů)
45min
213 kJ

Kuřecí vývar s těstovinovou rýží

(21 hlasů)
2h a 45min
290 kJ

Polévka z pečené řepy

(20 hlasů)
1h a 20min
108 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z rebarbory

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba