Prostreno.cz

Polévka z pečené řepy

Polévka z pečené červené řepy s fenyklem a jablkem.

18.03.2016 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

108 kJ / 25 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kartáčkem očištěnou řepu překrojte na poloviny a položte řeznou stranou na vyšší plech, vyložený pečícím papírem, neoloupanou cibuli rozkrojte na polovinu a přidejte k řepě, podlijte 100 ml vody, přikryjte alobalem a pečte přibližně 40 - 45 minut.
  3. V hrnci na oleji krátce orestuje očištěný, nakrájený fenykl, přidejte oloupané, na kostičky nakrájené jablko, zalijte vývarem, nebo vodou a vařte 10 minut.
  4. Řepu a cibuli oloupejte, nahrubo nasekejte a přidejte k fenyklu, polévku prohřejte.
  5. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  6. Podávejte s kopečkem řeckého jogurtu a snítkou natě fenyklu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,40 g
  • Sacharidy:

    198,76 g
    • Cukry:

      67,35 g
  • Tuky:

    14,38 g
  • Vláknina:

    24,00 g

Aktivita pro spálení:

108 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení





Podobné recepty

Krémová česneková polévka

(19 hlasů)
45min
324 kJ

Polévka se sušenými smrži

(16 hlasů)
3h a 5min
350 kJ

Česnečka

(20 hlasů)
30min
533 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené řepy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba