Prostreno.cz

Hrušková polévka

Netradiční, skvělá polévka z hrušek s vanilkou a skořicí.

04.05.2016 lanvin
50min

15min příprava

35min vaření

394 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce s vodou přidejte rozkrojenou vanilku, skořici, hřebíček a plátek zázvoru.
  2. Přidejte oloupané hrušky bez jádřince, přiveďte k varu a vařte odkryté 15 - 25 minut, podle druhu hrušek.
  3. Když jsou hrušky měkké, sceďte je.
  4. Scezenou vodu nalijte zpět do hrnce.
  5. Odstraňte vanilku, skořici a hřebíček.
  6. Hrušky a plátek zázvoru rozmixujte v kuchyňském robotu do hladka, přidejte do hrnce, oslaďte podle chuti cukrem a zahřejte.
  7. Jednotlivé porce posypte mletým zázvorem, muškátovým oříškem a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,59 g
  • Sacharidy:

    689,30 g
    • Cukry:

      131,70 g
  • Tuky:

    135,46 g
  • Vláknina:

    302,88 g

Aktivita pro spálení:

515 kcal
64

minut jízdy na kole

49

minut běhu

153

minut uklízení





Podobné recepty

Celerová polévka

(15 hlasů)
1h a 25min
563 kJ

Smetanová pórková polévka

(17 hlasů)
45min
206 kJ

Polévka s cizrnou

(21 hlasů)
1h a 5min
413 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba