Prostreno.cz

Králík na šalotce

Králík dušený v bílém víně se šalotkou a bazalkou.

07.06.2016 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

677 kJ / 161 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, omyjte, osušte a osolte.
  2. Porce králíka obalte v hladké mouce a opečte ze všech stran na 4 lžících oleje - v hrnci, nebo kastrolu.
  3. Králíka vyndejte na talíř, olej slijte a vyhoďte.
  4. Do stejného hrnce dejte nový olej, přidejte máslo, nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a podélně rozkrojenou chilli papričku bez semínek. Míchejte přibližně 3 minuty.
  5. K šalotce přidejte porce králíka, bobkový list. kuličky pepře, zalijte vínem, vývarem a duste 45 minut.
  6. K masu přidejte oloupaná, pokrájená rajčata, bazalku a duste, až je maso zcela měkké.
  7. Podávejte se snítkou petrželky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    508,43 g
  • Sacharidy:

    526,24 g
    • Cukry:

      33,02 g
  • Tuky:

    177,37 g
  • Vláknina:

    100,48 g

Aktivita pro spálení:

954 kcal
119

minut jízdy na kole

90

minut běhu

284

minut uklízení





Podobné recepty

Králík na bílém víně

(13 hlasů)
2h a 0min
798 kJ

Králík pečený s tymiánem

(12 hlasů)
2h a 0min
643 kJ

Králík s hořčičnou omáčkou

(8 hlasů)
1h a 20min
633 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík na šalotce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba