Prostreno.cz

Polévka z čerstvých rajčat

Sytá polévka podávána jako rychlé hlavní jídlo.

23.06.2016 Mikeš
50min

25min příprava

25min vaření

158 kJ / 37 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupaná rajčata vložte do vody, přidejte kostku bujónu, oloupané, na kostky nakrájené brambory a vařte, až jsou brambory měkké.
  2. Do polévky vložte plátek toastového chleba, zakysanou smetanu a polévku rozmixujte.
  3. Do polévky dejte 2 lžíce oleje a polévku dochuťte solí a prolisovaným česnekem.
  4. Podávejte se snítkou bazalky a kostičkami čerstvých rajčat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,68 g
  • Sacharidy:

    175,13 g
    • Cukry:

      26,36 g
  • Tuky:

    48,61 g
  • Vláknina:

    20,62 g

Aktivita pro spálení:

228 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z předvařeného hrachu

(21 hlasů)
35min
312 kJ

Bramborový krém

(13 hlasů)
50min
673 kJ

Sýrová polévka s krutony

(20 hlasů)
35min
601 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

zakysaná smetana

193 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T20 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

rajče

18 kcal / 100g
B0,83 g
S3 g
T0,63 g

bazalka

23 kcal / 100g
B3 g
S2 g
T0,6 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvých rajčat

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba