Prostreno.cz

Rajčata pečená s fenyklem

Bulvy fenyklu mají typickou anýzovou chuť a jsou velmi křupavé a křehké.

04.08.2016 sun
40min

20min příprava

20min vaření

1378 kJ / 329 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Rajčata překrojte na polovinu.
  3. Fenykl rozdělte na lupínky, které rozdělte příčně napůl.
  4. Rajčata nasypte do pekáčku spolu s lupínky fenyklu (Použít můžete i nať).
  5. Zeleninu osolte, navrch dejte několik slabších plátků másla a zapékejte přibližně 20 minut.
  6. Podávejte jako přílohu anebo jako samotný pokrm.
  7. Rajčata s fenyklem můžete jen podusit v pánvi s rozehřátým máslem.

TIP:

Jako samotný pokrm posypte parmazánem a dýňovým semínkem. Chutná výborně s bagetkou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,55 g
  • Sacharidy:

    24,20 g
    • Cukry:

      14,70 g
  • Tuky:

    325,50 g
  • Vláknina:

    8,00 g

Aktivita pro spálení:

1488 kcal
186

minut jízdy na kole

141

minut běhu

444

minut uklízení





Podobné recepty

Marinovaná karotka

(15 hlasů)
30min
372 kJ

Salát z růžičkové kapusty

(8 hlasů)
45min
453 kJ

Marinovaný chřest

(15 hlasů)
25min
1716 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g

rajče

18 kcal / 100g
B0,83 g
S3 g
T0,63 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rajčata pečená s fenyklem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba