Prostreno.cz

Marinovaný chřest

Marinovaný chřest je skvělý jako příloha i samostatně podávaný.

25.05.2016 lentilka
25min

15min příprava

10min vaření

1716 kJ / 410 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný chřest svažte cca po 8 výhoncích kuchyňskou nití a vložte do vroucí lehce osolené vody (1 lžička soli na 2l vody) s trochou cukru (1-2lžičky na 2l vody) s 1 lžící másla a 1 lžící šťávy z citrónu. Svázání lze vynechat.
  2. Chřest vařte vždy „na stojato“ tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost.
  3. Podle tloušťky výhonků vařte bílý chřest 5 až 8 minut a zelený chřest 2 až 5 minut,po uvaření chřest okamžitě ponořte do mísy s ledovou vodou, (aby si zachoval barvu i konzistenci) a nechte dobře okapat.
  4. Smíchejte olej, ocet, citronovou šťávu, nasekanou bazalku, sůl, pepř a přelijte chřest.
  5. Nechte 2 hodiny v chladničce.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,72 g
  • Sacharidy:

    19,28 g
    • Cukry:

      11,47 g
  • Tuky:

    112,68 g
  • Vláknina:

    2,40 g

Aktivita pro spálení:

267 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení





Podobné recepty

Chřest s oříšky

(14 hlasů)
30min
1151 kJ

Vařený chřest s olejovou zálivkou

(14 hlasů)
30min
338 kJ

Topinky s chřestem

(13 hlasů)
40min
229 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný chřest

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba