Prostreno.cz

Zeleninový salát

Salát z brambor, brokolice a zelených fazolek.

12.08.2016 sun
50min

25min příprava

25min vaření

503 kJ / 120 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté brambory uvařte ve slupce, aby zůstaly „na skus“.
  2. Ještě teplé brambory pokrájejte na čtvrtky, dejte je do mísy, osolte a opepřete.
  3. Očištěné fazolky a brokolici pokrájejte na kousky velké asi 3 – 5 cm, dejte je do osolené vroucí vody, nechte 2 – 3 minuty vařit, sceďte, důkladně propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.
  4. Slaninu pokrájejte na kostičky, na pánvi vyškvařte a nasypte k bramborám, přidejte okapanou zeleninu, jarní cibulku pokrájenou na kolečka.
  5. Hořčici a olej vymíchejte a přidejte do salátu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,40 g
  • Sacharidy:

    195,26 g
    • Cukry:

      31,67 g
  • Tuky:

    124,19 g
  • Vláknina:

    29,20 g

Aktivita pro spálení:

357 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

106

minut uklízení





Podobné recepty

Okurky kvašáky

(22 hlasů)
30min
73 kJ

Vrstvený salát

(15 hlasů)
50min
590 kJ

Salát z cukrového hrášku

(14 hlasů)
30min
468 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

brokolice

34 kcal / 100g
B2 g
S6 g
T0,34 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

Červené brambory

75,6 kcal / 100g
B2,06 g
S16,3 g
T0,25 g

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba