Prostreno.cz

Okurky kvašáky

Domácí kvašáky jsou nejchutnější.

12.07.2016 sun
30min

20min příprava

10min vaření

73 kJ / 17 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Okurky na několika místech propíchněte, třeba vidličkou.
  2. Do větší lahve dejte na dno kousek kopru.
  3. Do sklenice ukládejte okurky, které prokládejte nakrájeným křenem, vinnými a višňovými listy a česnekem.
  4. Vodu svařte ze solí a lehce vychladlým nálevem okurky zalijte.
  5. Láhev přikryjte víčkem, nebo celofánem a nechte přibližně týden kvasit při pokojové teplotě.

TIP:

Pokud chcete mít okurky pikantnější, přidejte feferonku.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,74 g
  • Sacharidy:

    98,07 g
    • Cukry:

      21,09 g
  • Tuky:

    1,08 g
  • Vláknina:

    47,28 g

Aktivita pro spálení:

138 kcal
17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení





Podobné recepty

Salát z malých rajčat

(11 hlasů)
45min
283 kJ

Salát z rokety a cukrového hrášku

(14 hlasů)
30min
853 kJ

Okurkový salát s koprem

(8 hlasů)
20min
207 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

květy kopru

43 kcal / 100g
B3 g
S7 g
T1 g

višňové listy

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

rybíz červený

56 kcal / 100g
B1 g
S13 g
T0,3 g

křen

48 kcal / 100g
B1 g
S11 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Okurky kvašáky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba