Prostreno.cz

Proměnte obyčejnou koupel v lázeňský zážitek. Stačí med, mléko nebo čaj

Je pro vás vana adekvátní odměnou za celodenní kolotoč povinností, stresu a starostí? Vytěžte z lázně maximum i pro svou krásu. Jak? Stačí do vody přidat červené víno, mléko s medem nebo ovesné vločky.

Horká vana? Tak tu si po těžkém dni dáme rádi skoro všichni. Když se k tomu ještě pustí relaxační hudba a nalije sklenka vína, je to relax „jako malovaný“. Co ale tento druh vytouženého odpočinku povznést na ještě vyšší úroveň? Během doby strávené ve vodě se totiž dá i zkrásnět –jen musíte vědět, jaké přísady použít! Která je vám nejsympatičtější?

Šampaňské nebo červené víno

Přiznáváme, že tyto ingredience nejsou zrovna nejlevnější. Ještě dřív, než je zavrhnete, poslechněte si něco o jejich přednostech. Obsažené antioxidanty v obou alkoholických nápojích perfektně spolupracují se všemi typy pokožky. Rovněž jsou skvělým prostředkem proti stárnutí a mají antiseptické vlastnosti, čímž odstraňují nečistoty v pórech. Víno navíc, byť to zní asi zvláštně, vyrovnává tón pleti. Je pro vás škoda, lít ho jen tak do vany, když si na něm můžete pochutnat? Jsou tu i jiné možnosti s parádními výsledky.

Mléko a med, zlepšovák Kleopatry

Mléko s medem bylo oblíbenou kombinací jedné z nejkrásnějších panovnic všech dob – Kleopatry. Ta byla známá tím, že se do své lázně ráda přidávala obě suroviny, neboť dobře věděla, že jejich přátelská spolupráce pokožku hydratuje, zesvětluje a zbavuje kůži odumřelých buněk. Půjdete ve stopách egyptské královny? Pak budete potřebovat dva šálky mléka na půl šálku medu, směs přidejte do teplé vody a nechte se unášet wellness zážitkem s nádechem historie.

Ovesné vločky. Ty nejsou jen ke snídani

I ovesné vločky jdou kráse hezky na ruku. Mají totiž schopnosti potřebné k vyřešení mnoha kosmetických problémů, včetně psoriázy, ekzémů, popálenin či extrémně suché pokožky. Naházet je do vany bez ladu a skladu? To sice můžete, ale následný úklid by vám zřejmě zkazil náladu. Proto oželte starší punčochu, vločky do ní nasypejte, balíček omotejte provázkem a zavěste ho pod proud vody.

Bylinky se hodí na čaj i na tělo

Relaxační vodní rozjímání hojně podporují i bylinky, ze kterých si připravíte odvar, který následně přidáte do lázně. Nevíte, po čem sáhnout? Fenykl působí proti celulitidě, heřmánek uklidní podrážděnou pokožku, šalvěj pro změnu omlazuje a mateřídouška regeneruje unavenou pleť. Vyberte si, co je libo…






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Omeleta plněná baby špenátem

55min
(11 hlasů)

Vanilkové vafle

40min
(40 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba