Chce-li člověk zhubnout, musí se v první řadě zaměřit na to, co si nakládá na talíř. Jenže to často znamená výrazně omezit některé dobroty, které tak rádi mlsáme. Naštěstí existují takové, které si můžeme dopřát i během diety!
Které potraviny nám - kromě tradiční zeleniny - snahy o zhubnutí nesabotují?
Popcorn
Na rozdíl od smažených brambůrků, které rozhodně nepatří do kategorie dietní ani zdravé potraviny, si popcorn k oblíbenému filmu klidně dopřát můžete. Jen pozor, abyste jej připravili „nasucho“, jinak mu přidáte velkou energetickou hodnotu. Bez tuku a ochucovadel má šálek popcornu jen 31 kalorií.
Rukola
Možná máte během hubnutí salátů už plné zuby (doslova i obrazně), ale rukola je speciální případ. Má opravdu výraznou chuť, která během chvíle ukojí jakékoli choutky na mlsání. Navíc nemá prakticky žádné kalorie. Dejte jí šanci – uvidíte, že vás několikrát zachrání od večerního rabování lednice.
Borůvky
Pronásleduje vás chuť na sladké? Borůvky jsou vaším spojencem. Jejich výrazná chuť vás během chvilky uspokojí a jejich nízká kalorická hodnota nenabourá vaše snahy o zhubnutí. Dopřejte si je čerstvé (ideálně během sezóny), nebo je rozmačkejte a dejte zmrznout – na tuhle dokonalou dřeň nebudete potřebovat cukr! Zdravá zmrzlina pro mlsné jazýčky!
Řapíkatý celer s jogurtovým dipem
Co když se večer ozve neodolatelná chuť na „něco dobrého“? Mějte v zásobě řapíkatý celer a jogurt. Budete mít po ruce křupavou, zdravou a nízkokalorickou dobrotu. Stačí do jogurtu přidat trochu nasekaných čerstvých bylinek (záleží na vaší chuti) a celer v něm namáčet.
Pomeranč
Další ovoce, které spolehlivě zažene chuť na sladké, ale nezničí vaše snahy o hubnutí. Nejenže vás díky vysokému obsahu vlákniny zasytí, ale už i při loupání tohoto úžasného plodu se budete cítit prostě skvěle. Silice pomerančové kůry totiž přispívají k dobré náladě. A známe to – když máme splín, máme tendence jíst nezdravá a kalorická jídla.
Sladké brambory
Stýská se vám po chipsech? Pak zkuste vzít jednu sladkou bramboru, oloupejte ji, nakrájejte na tenká kolečka a dejte do trouby na pečicí papír. Až budou „zdravé brambůrky“ hotové, osolte je a ochuťte nějakou oblíbenou bylinkou. Je jasné, že této pochoutky byste neměli spořádat celou mísu, ale občas si ji dopřát můžete. Mimochodem, díky tomu, že má spoustu vlákniny, vás zasytí po pár soustech, takže víc než jednu bramboru stejně nebudete chtít sníst.
Sledujte nás na sociálních sítích: