Prostreno.cz

Krásná díky obyčejné okurce

Které kuchyňské nezbytnosti vám vyživí pleť i vlasy? Dejte šanci přírodním zdrojům a připravte si třeba tonikum z hřebíčku, které stahuje póry nebo se obklopte okrukou!

V dnešním dynamickém a zrychleném světě se často setkáváme s různými problémy. Ramena jsou ztuhlá, svaly bolestivé, čelo zamračené a vrásčité, vlasy padající, stres všudypřítomný. Rychlé řešení přebírají ayurvédské a homeopatické léky a atraktivní krémy slibující věčné mládí. Chcete znát jedno tajemství? Nic z toho obvykle není potřeba. Stačí sáhnout do svých domácích zásob.

Hřebíček

Tradiční indické koření, které se používá téměř v každé indické domácnosti, je ve světě velmi rozšířené, a mnozí si jej chválí pro tonizační a stimulující účinky. Vezměte 10 kusů hřebíčků umletých najemno, 2 lžičky čerstvé mátové pasty a 1 lžičku mouky. Přidejte pár kapek vody, vytvořte směs a tu naneste na obličej. Jakmile maska uschne, omyjte pleť studenou vodou.

Jelikož hřebíček má i adstringentní účinky, hodí se pro oblast T-zóny a mastnou pleť obecně. Zkuste tohle tonikum. Vezměte 2 litry vody, 7 hřebíčků, 1 špetku kafru a několik čerstvých listů máty. Povařte na mírném plameni, dokud se obsah nezredukuje na polovinu, a poté nechte vychladnout. Toto tonikum používejte pro otírání pokožky několikrát denně. Báječně ji osvěžíte!

Okurka

I okurka patří k přirozeným tonizačním prostředkům a „kožním odlehčovačům“. Pleť zkrátka uklidňuje a čistí. Okurku oloupejte a slupky si přiložte na obličej. Vyhladíte vrásky, vybělíte pokožku, necháte mizet své pihy. Plátky okurky se báječně hodí i na oči.

Citron

Citrony mají přirozený bělicí účinek a fungují i jako vlasové kondicionéry. Do sklenice vody s čajem přidejte šťávu z 1 citronu a směs použijte jako oplach po umytí vlasů. A to není vše. Citron vybělí i zažloutlé nehty. Rozkrojte citron a potírejte tím oblasti, které ztmavily barevné laky na nehty (stačí každý den po dobu jednoho týdne). Zamilujete si i přírodní peeling v podobně nastrouhané citronové kůry, celozrnné mouky a mandlového prášku. Tato směs efektivně působí na obličej i tělo.

Mandle

Mandle mají extrémně vysoký obsah vitaminu E a mohou být využity různými způsoby. Mandlový prášek lze smíchat s ovesnou moukou a mlékem a použít jako masku a exfoliátor, který odstraní odumřelou pokožku. Jemná pasta z mandlí a nastrouhaného syrového bramboru pomůže zesvětlit tmavé kruhy pod očima. Můžete také použít mandlový olej k masírování očí, čímž také odstraníte tmavé kruhy. Navíc lžička mandlového oleje přidaného do teplého mléka pomáhá vyživit organismus zevnitř. A dokonce i ruce mandle milují. Oprašte jejich lesk s pomocí peelingu.

Vytvořte hustou pastu z mandlového prášku, čerstvého krému, cukru krystal a citronové šťávy. Směs vmasírujte do pokožky, ruce umyjte a osušte.

Vejce

Pokud se potýkáte s jemnými vráskami okolo očí či na svém čele, zmírněte je s pomocí vajíčka nanášeného každý druhý den. Nechte oschnout a následně obličej opláchněte ledovou vodou. Viditelné výsledky zaznamenáte zhruba po měsíci.

Papája

Toto ovoce díky svým enzymům změkčuje a čistí pokožku. Papája aplikovaná na pokožku zmírňuje i následky způsobené sluncem. A jak si vyčistit žaludek? V noci jezte papáju a každý kousek zapijte trochou vody.

Rajčata

Rozkrojte rajče a potřete jím svoji pokožku. Pokud trpíte na otevřené póry, bude se vám tento tip velmi hodit. Navíc vzhledem k vysokému obsahu vitaminu C a draslíku zredukujete černé tečky a vyživíte kůži i externě.

Brambory

Syrový brambor patří k vynikajícím prostředkům na odstranění tmavých skvrn. Plátky brambor také zklidňují oči. Zkusit můžete i vynikající čisticí masku. Použijte syrový brambor, citronovou šťávu, ovesné vločky a mléko. Vytvořte pastu, naneste na obličej, nechte 20 minut působit a následně smyjte vlažnou vodou.

Majonéza

Ano, majonéza je vyrobena z vajec, oleje a citronové šťávy. Dá se tedy považovat za výživný balíček ulevující suché a matné pleti. Naneste majonézu na obličej, nechte 10 minut působit a opláchněte. Podobně postupujte i u svých vlasů a pokožky hlavy. Protentokrát nechte působit 20 minut, smyjte a radujte se z měkkých, lesklých a hedvábných vlasů odrážejících sluneční paprsky.

Zdroj: eatthis.com, healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vanilkové vafle

40min
(40 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(19 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Domácí granola

30min
(2 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba