Často si říkáte, že místo denních doporučovaných dvou litrů tekutin jste do sebe „dostali“ sotva polovinu? To je špatně. Jezte více ledového salátu, okurek, rajčat a celeru. Rázem si hladinku o něco zvýšíte!
Všichni víme, že pitný režim je pro tělo neskonale důležitý. Bohužel se ale stále najde spousta těch, kteří mají s jeho plněním nemalé problémy. Patříte mezi ně i vy? Pokud vám čistá voda moc „nejede“, čajů už máte po krk, a na přípravu domácích džusů vás dvakrát neužije, zkuste hydrataci podpořit jinak. Vždyť kde je psáno, že musíte jen pít?! I z potravin se dá načerpat pořádná dávka vláhy! Zvlášť, když je řeč o těchto pokladech…
Ledový salát, něco pro dietáře
Jak spojit příjemné s užitečným, když se člověk snaží shodit nějaké to kilo, a ještě se přistihne, že přes den vůbec nepije? Dejte si ledový salát, který obsahuje poměrně dost vody. V jednom šálku této listové zeleniny navíc číhá pouhých deset kalorií, takže ho můžete jíst, co hrdlo ráčí. O vaši dietu se obávat v žádném případě nemusíte!
Okurka jako chutné osvěžení
Okurka už dávno není považována za „
potravu vegetariánů“, je naprosto ideální zkrátka pro všechny. A není se co divit, protože přispívá k detoxikaci organismu, podporuje zdravou a krásnou pleť, ke všemu blahodárně působí také na svaly. Mezi pádné důvody k její konzumaci se určitě počítá i to, že je tvořena zejména vodou – z celých 96 %.
Celer, opomíjený zázrak
Věřili byste, že o celeru se ve svých dílech zmiňoval už známý řecký básník Homér? A to zdaleka nemohl tušit, že tahle zelenina poskytuje velké množství vlákniny, kyselinu listovou a celou řadu vitaminů. Zároveň funguje jako báječná „hydratační svačina“, protože vláhy se v něm skrývá jen o trochu méně v porovnání s výše zmíněnou okurkou.
Rajčata, červená klasika
Rajská jablíčka jsou naprostou nutností do salátů, omáček i sendvičů. I ony se mohou pochlubit vysokým podílem tekutin, takže na ně ve svém každodenním jídelníčku určitě nezapomínejte. Kromě toho vás obohatí i o vitamin C a železo. Nutno zmínit, že jejich zázračné barvivo zvané lykopen podle odborníků snižuje záněty i riziko vzniku některých typů rakovin.
Sledujte nás na sociálních sítích: