Kvůli tropům, která teď venku panují, se nemůžete na nic soustředit a kreativita vás definitivně opustila? Pochutnejte si na hořké čokoládě a avokádu. Jakmile to „spláchnete“ zázvorovým drinkem, budete sršet dobrými nápady!
Léto je sice v mnoha ohledech krásné, ale co si budeme vykládat, trávit ho za pracovním stolem není žádná hitparáda. Také vám pod tíhou tropických teplot mozek doslova stávkuje a odmítá projevit i sebemenší náznak kreativity? Tak tímhle stylem si můžete vykoledovat pořádnou důtku od šéfa. Nebo ještě hůř – snížené prémie! Jak i při klimatických podmínkách připomínajících vyprahlou Saharu vytvářet hodnoty? To je snadné, dejte si nějaký z těchto potravinových nakopávačů!
Zázvor. Ten vás rozhodně nezklame
Jedno z nejstarších koření pomáhá všude, kde může – léčí neduhy, funguje jako kosmetický zlepšovák a zázraky svede také v kuchyni. Co má zázvor společného s vaší unavenou myslí? Jelikož je bohatý na esenciální stopové prvky a aminokyseliny, má ten nejpříznivější vliv na učení, paměť, soustředění i kreativitu. Protože v kanceláři budete asi jen stěží křoupat kus čerstvého zázvoru, co takhle si z něj už doma připravit limonádu, kterou budete moct popíjet celý den? Zázvor jednoduše nastrouhejte, rozmíchejte ve vodě a dochuťte medem. Zbývá už jen nápoj přelít do dobře uzavíratelné nádoby a vyrazit do pracovního procesu.
Avokádo, cizokrajný spasitel
Je hodně lidí, kteří avokádo odsuzují s tím, že obsahuje až příliš tuků. Vy se tímhle tvrzením však nenechte zmást, neboť se jedná o tuky rostlinného původu, jsou tedy zdravé a prospěšné. Plod hruškovce přelahodného vám nabízí také vitaminy B, C i K. Zároveň vás obohatí o kyselinu listovou, která má schopnost zlepšovat tok kyslíku do mozku. A přesně tohle vede k téměř okamžitému navýšení koncentrace, což se vám teď zatraceně hodí. Pravidlo tedy zní? V nouzi nikdy nezapomínejte na avokádo!
Hořká čokoláda? Ta nahradí i kofein
Američtí vědci překvapují názorem, že i jeden čtvereček hořké čokolády nastartuje pozornost a povzbudí unavené smysly stejně dobře jako hrnek kávy. Jak je to možné? Prý za to mohou přítomné antioxidanty a minerály, díky nimž stoupne hladina šťastných hormonů, konkrétně serotoninu a endorfinu. Tyto hormony si odborníci spojují nejen s dobrou náladou, ale i se soustředěním a lepší pamětí. Říkáte si, že tohle sladké řešení odporuje štíhlým křivkám? Hořká čokoláda má oproti té mléčné výrazně nižší obsah tuků a cukrů. Pokud si dáte jen kousek a nesníte kilo „na posezení“, není se čeho obávat.
Sledujte nás na sociálních sítích: